over ons

Matzinger Eversdijk is geen onpersoonlijk notariskantoor dat alleen onpersoonlijke dossiers verschuift. Ervaar ook de kracht van persoonlijke aandacht bij het regelen van de zaken die uw leven ingrijpend vastleggen.

read more

 

zoeken

Zoeken +

Onroerend goed

Wilma van Altena

Het kopen van een eigen woning is voor de meeste mensen een hoogtepunt in hun leven. En bovendien iets wat ze hooguit een paar keer in hun leven doen. De perfecte notariservaring is voor mij dat de notariële kant van de koop helemaal in orde is én dat de kopers met dat speciale gevoel dat hoort bij zo'n bijzondere gebeurtenis naar buiten lopen, zegt Wilma van Altena.

Het merendeel van onze cliënten waardeert deze persoonlijke aanpak zeer. Het is fijn als een vertrouwd iemand het allemaal nog even goed uitlegt voordat je een hele belangrijke krabbel zet. Voor ons bent u namelijk meer dan een (digitaal) dossier! En zakelijke klanten kunnen tegenwoordig op volledig digitale wijze via Mijn notaris bij ons terecht. In alle gevallen zijn wij secuur en leveren wij de perfecte hypotheekakte!

Tips

  1. Vraag de gratis brochure Woning kopen en / of woning verkopen aan via het contactformulier;
  2. Zorg in alle verhuisdrukte tijdig voor een goede opstalverzekering;
  3. Indien een Overlijdensrisicoverzekering of een Levensverzekering op de juiste wijze wordt afgesloten, kunt u veel belasting besparen. Wij vertellen u hier graag meer over.

Koopcontract

Meestal maakt de makelaar de koopovereenkomst. Als er geen makelaar bij de transactie is betrokken, kan Matzinger Eversdijk Notarissen het koopcontract voor u opstellen. De notaris is onpartijdig en onafhankelijk en zorgt ervoor dat koper en verkoper alle benodigde juridische informatie ontvangen.

Appartementsrechten

Daarnaast heeft het kantoor veel ervaring in het splitsen in appartementsrechten en het wijzigen van ingewikkelde splitsingsreglementen. Vele verenigingen van eigenaren hebben we inmiddels geadviseerd.

Erfpacht

Ook op het gebied van (her)uitgifte in erfpacht, en afkoop van bloot eigendom, zowel voor woningen als voor appartementscomplexen kunnen we u assisteren.

Dus... Huis kopen? Meteen contact opnemen met Matzinger Eversdijk Notarissen!

De notaris toetst de erfpachtvoorwaarden

Het is sterk aan te raden, eigenlijk noodzakelijk de notaris te betrekken bij een overeenkomst tot het vestigen van erfpacht en bij de koopakte van onroerende zaken belast met erfpacht. De notaris vertelt vanuit de praktijk van alledag.

lees verder
Het is sterk aan te raden, eigenlijk noodzakelijk de notaris te betrekken bij een overeenkomst tot het vestigen van erfpacht en bij de koopakte van onroerende zaken belast met erfpacht.

We leveren nooit routinewerk

Het kopen van een huis is een belangrijk moment in uw leven. Er mag niets misgaan. Bij Matzinger Eversdijk Notarissen bereiden we de overdracht daarom tot in de puntjes voor. Zo kan het een klein feestje worden, na al het gedoe van bieden, onderhandelen of misschien zelfs een sterfgeval. Rekina Weerdenburg legt uit hoe zij de feestjes op papier voorbreid.

lees verder
Rekina Weerdenburg, Onroerend goed

De splitsingsakte, een secuur werkje

"Als je samen met de buren eigenaar van een heel pand bent, kun je de papierwinkel maar beter goed regelen." Rene Lexmond kan het weten. "Ook al kan je het nog zo goed vinden met elkaar. Je naaste buren kunnen verhuizen en je nieuwe buur denkt ineens heel anders over de omvang van zijn dakterras, de gemeenschappelijke hal of het onderhoud aan de riolering."

lees verder
Als je samen met de buren eigenaar van een heel pand bent, kun je de papierwinkel maar beter goed regelen.

Huis kopen steeds aantrekkelijker

Vroeger waren de woonlasten bij een koopwoning altijd behoorlijk hoger dan bij een huurwoning. Volgens een onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate begint dit verschil de laatste jaren meer en meer te verdwijnen.

lees verder
Vroeger waren de woonlasten bij een koopwoning altijd behoorlijk hoger dan bij een huurwoning. Volgens een onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate begint dit verschil de laatste jaren
meer e

Appartement verhuren? VVE checken!

Je kunt het gerust een trend noemen: het verhuren van je eigen huis of appartement voor een korte periode. Omdat je zelf op vakantie bent. Omdat je in het buitenland zit voor werk. Of gewoon omdat je woning op een gewilde plek ligt en je graag wat bijverdient. Maar weet wat je doet.

lees verder
Je kunt het gerust een trend noemen: het verhuren van je eigen huis of appartement voor een korte periode. Omdat je zelf op vakantie bent. Omdat je in het buitenland zit voor werk. Of gewoon omdat je