over ons

Matzinger Eversdijk is geen onpersoonlijk notariskantoor dat alleen onpersoonlijke dossiers verschuift. Ervaar ook de kracht van persoonlijke aandacht bij het regelen van de zaken die uw leven ingrijpend vastleggen.

read more

 

zoeken

Zoeken +

In memoriam: Hans Matzinger

Hans Matzinger

Inspirerend, humoristisch, muzikaal, innemend en toegankelijk. Zomaar wat typeringen van cliënten en medewerkers voor onze oud-collega Hans Matzinger, oprichter en naamgever van dit kantoor.

Deze week bereikte ons het droeve nieuws dat Hans na een kort ziekbed is overleden. Een schok voor eenieder die hem gekend heeft. Een groot gemis voor al zijn dierbaren.

Hans richtte ruim dertig jaar geleden als jonge notaris dit kantoor op. Een kans die hij toen zonder enige garantie op succes, maar vertrouwend op zijn vaardigheden pakte. Een keuze waar hij zich zijn leven lang met ziel en zaligheid voor heeft ingezet. En waarvan het succes bij zijn afscheid als notaris van ons kantoor in 2017 in volle glorie zichtbaar was: hij werd met lovende woorden uitgezwaaid door talloze collega’s en cliënten die over de jaren allemaal een warme band met hem en dit kantoor hebben opgebouwd. Door mensen die zich ook na zijn vertrek nog steeds thuis voelen bij dit kantoor.

En die verdienste mag goeddeels aan Hans worden toegeschreven. Niet alleen was hij een geweldige notaris, een kundige raadgever, een harde werker, een goede werkgever en een man met een groot hart voor zijn cliënten. Maar ook een sociaal en aimabel mens. Iemand die het met iedereen goed kon vinden. Iemand met wie je kon lachen en een goed gesprek voeren. Iemand die kon genieten van goed gezelschap, muziek en een mooi glas wijn.

Die menselijk kant was ook altijd aanwezig in de uitoefening van zijn vak. Zo kon hij iedereen op zijn of haar gemak stellen om tot het juiste gesprek voor de beste beslissingen te komen. En won zijn sociale inborst het wel eens van zijn zakelijke kant als de facturen moesten worden opgesteld. Ook dat was Hans: notaris, maar bovenal mens.

Helaas heeft Hans te kort van zijn pensioen mogen genieten. Wat hadden we hem graag meer tijd gegund met zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Wij wensen zijn familie en dierbaren alle kracht toe om dit verlies een plaats te geven. We zijn dankbaar voor de vele mooie herinneringen die we aan hem bewaren. En we prijzen ons gelukkig dat Hans’ kijk op het notariaat en de omgang met mensen dankzij zijn jarenlange en tomeloze inzet diepgeworteld zit in de identiteit van Matzinger Eversdijk Notarissen.

Hans Matzinger
25-08-1950
† 28-08-2021