over ons

Matzinger Eversdijk is geen onpersoonlijk notariskantoor dat alleen onpersoonlijke dossiers verschuift. Ervaar ook de kracht van persoonlijke aandacht bij het regelen van de zaken die uw leven ingrijpend vastleggen.

read more

 

zoeken

Zoeken +

Kinderen? Regel de voogdij!

Paul Eversdijk, Notaris Iedereen hoopt natuurlijk onheil buiten de deur te houden. Maar wie af en toe een krant openslaat, weet dat het noodlot altijd op de loer ligt. En hoewel het geen prettig idee is om daar over na te denken, is het er niet over nadenken eigenlijk nog veel minder prettig. Zeker voor ouders met minderjarige kinderen. Want wie niets vastlegt, kan ook nergens op terugvallen.

Als de ouders namelijk iets overkomt en de voogdij niet expliciet is vastgelegd, bepaalt de kantonrechter wat er met de kinderen gebeurt. De rechter zal dan de leefomgeving van de kinderen centraal stellen en daarom op zoek gaan naar een oplossing waarbij de kinderen zoveel mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven.

Die betrokkenheid is natuurlijk heel plezierig voor de kinderen. Maar het betekent ook dat die vertrouwde omgeving bijvoorbeeld zwaarder weegt dan de familieband. De keuze van de kantonrechter kan dus heel anders zijn, dan wat u wenselijk zou vinden. Met een voogdijregeling, al dan niet in combinatie met een uitvoerig testament, kunt u zelf richting geven aan uw wensen voor uw kinderen.

Heeft u de voogdij voor uw kinderen al geregeld? Maak nu een afspraak met de notaris!  

 

 

Kinderen? Regel de voogdij!