over ons

Matzinger Eversdijk is geen onpersoonlijk notariskantoor dat alleen onpersoonlijke dossiers verschuift. Ervaar ook de kracht van persoonlijke aandacht bij het regelen van de zaken die uw leven ingrijpend vastleggen.

read more

 

zoeken

Zoeken +

Notaris valt van zijn geloof!

Hans Matzinger, notaris Mijn hele carrière heb ik, diep gemeend, de huwelijksvoorwaarden in plaats van de wettelijke gemeenschap van goederen gepropageerd. Waarom? Omdat die huwelijk en echtelieden naar mijn idee het beste dienen.

Maar kort voor mijn afscheid als notaris, deed zich het volgende voor. Ik kreeg een stel op kantoor voor testamenten. Deze mensen waren al 40 jaar bij elkaar en vonden het een mooie gedachte om die 40 jaar te markeren door toch nog met elkaar te trouwen.

Uiteraard begon ik hen te vertellen over het grote belang van huwelijksvoorwaarden. Als er financieel of met de relatie iets grondig misgaat, is de gemeenschap van goederen een onding.

Na mij te hebben aangehoord, zei het stel daar al over te hebben nagedacht, maar dat zij bewust hebben gekozen voor de algehele gemeenschap van goederen. Ze vertelden in alle ernst zij inmiddels beiden met pensioen waren en normaal gesproken echt geen financiële risico’s meer zouden lopen. En ze sloten het eigenlijk uit dat ze na 40 jaar huwelijk toch nog zouden scheiden.

Ik heb ze goed aangehoord en ze daarna – tot mijn eigen verrassing – mijn zegen gegeven met de gemeenschap van goederen. Nooit heb ik gedacht dat ik zoiets zou doen, maar in dit geval wel!

 
Huwelijksvoorwaarden altijd doen!