over ons

Matzinger Eversdijk is geen onpersoonlijk notariskantoor dat alleen onpersoonlijke dossiers verschuift. Ervaar ook de kracht van persoonlijke aandacht bij het regelen van de zaken die uw leven ingrijpend vastleggen.

read more

 

zoeken

Zoeken +

Mantelzorgcompliment

Viviënne van Nuss, familierecht
Viviƫnne van Nuss, familierecht
Iemand die mantelzorg verleent aan zijn (alleenstaande) ouder of kind kan bij de Sociale Verzekeringsbank een zogenaamd manterzorgcompliment aanvragen. En u mag per (kalender)jaar voor 1 mantelzorger het mantelzorgcompliment aanvragen. De SVB betaalt het mantelzorgcompliment uit.

Vaak wordt er geen gebruik gemaakt van deze regeling. Zonde, vindt Viviënne van Nuss. Als kandidaat-notaris weet zij alles van familierecht. De regeling biedt volgens haar namelijk verschillende voordelen. Zo komt de alleenstaande mantelzorger die mantelzorg verleent aan zijn alleenstaande ouder of alleenstaande kind, komt onder voorwaarden ook in aanmerking voor de verhoogde partnervrijstelling van de erfbelasting.

Nodig is dat beiden meerderjarig zijn, op hetzelfde adres zijn ingeschreven en in het kalenderjaar voor het jaar van overlijden een “mantelzorgcompliment” hebben ontvangen.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met Viviënne van Nuss opnemen.