over ons

Matzinger Eversdijk is geen onpersoonlijk notariskantoor dat alleen onpersoonlijke dossiers verschuift. Ervaar ook de kracht van persoonlijke aandacht bij het regelen van de zaken die uw leven ingrijpend vastleggen.

read more

 

zoeken

Zoeken +

Erfbelasting: het tweetrapstestament

Vraag het notaris Hans Matzinger!
Vraag het notaris Hans Matzinger!
Het tweetrapstestament is een testament waarbij de langstlevende echtgenoot tot enig erfgenaam wordt benoemd en de kinderen geen vordering verkrijgen zoals bij de wettelijke verdeling het geval is. Het tweetrapstestament wordt met name gemaakt door mensen wier vermogen grotendeels in het huis zit en die weinig spaargelden bezitten om de eventueel verschuldigde erfbelasting te voldoen.

De kinderen ontvangen pas iets van de nalatenschap van de eerststervende ouder als de langstlevende ouder is overleden en er nog iets over is van de nalatenschap van de eerststervende ouder.
Daar de kinderen bij het overlijden van de eerststervende ouder niets erven, zijn zij ook geen erfbelasting verschuldigd. De langstlevende ouder daarentegen heeft een vrijstelling van €627.367,- en is alleen dan erfbelasting verschuldigd indien de nalatenschap meer dan de vrijstelling bedraagt.

U moet zich wel realiseren dat bij zo’n testament de kinderen bij het overlijden van de langstlevende weer meer erfbelasting verschuldigd kunnen zijn dan bij een ander testament.

Neemt u voor het doorspreken van uw persoonlijke situatie en een vrijblijvend advies gerust contact met ons!.