over ons

Matzinger Eversdijk is geen onpersoonlijk notariskantoor dat alleen onpersoonlijke dossiers verschuift. Ervaar ook de kracht van persoonlijke aandacht bij het regelen van de zaken die uw leven ingrijpend vastleggen.

read more

 

zoeken

Zoeken +

Het levenstestament

Een goed testament laat je bij de beste notaris van Den Haag maken

Wat een testament is, weten we allemaal wel. Daarin zijn de zaken geregeld die ná het overlijden spelen: wie krijgt wat,  wie regelt je begrafenis of crematie, wie wordt de executeur die de financiële en administratieve zaken afhandelt. Maar wat als u op enig moment bij leven niet meer in staat bent om zelf de regie te voeren?

Gelukkig bestaat ook daar wat voor: het levenstestament. Dit document treedt in werking wanneer u nog wel in leven bent, maar door lichamelijke of geestelijke gebreken niet meer in staat bent om uw eigen belangen te behartigen.

Die belangen kunnen van financiële aard zijn zoals bankzaken, belastingen of uw administratie. Maar ook van persoonlijke aard. Denk daarbij aan opname in een verpleegtehuis, behandeling van een ziekte of zelfs zaken van leven of dood, zoals euthanasie.

Als u iemand in uw omgeving hebt die u voor 100% vertrouwt en die voldoende capabel is, kunt u hem of haar aanwijzen om – wanneer u daar zelf niet meer toe in staat bent – namens u alle beslissingen op de bovenvermelde gebieden te nemen en uit te voeren. Die uitgebreide volmacht wordt het levenstestament genoemd.

Wilt u meer weten? Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op!