over ons

Matzinger Eversdijk is geen onpersoonlijk notariskantoor dat alleen onpersoonlijke dossiers verschuift. Ervaar ook de kracht van persoonlijke aandacht bij het regelen van de zaken die uw leven ingrijpend vastleggen.

read more

 

zoeken

Zoeken +

De executeur kan het niet niet alleen

Hans Matzinger, notaris
Hans Matzinger, notaris
Het komt nogal eens voor dat het huis van een overledene moet worden verkocht. Het is de executeur (testamentair) die deze taak mag uitvoeren.

De executeur is degene die namens de erfgenamen de nalatenschap beheert, schulden betaalt en belastingaangiften indient. De executeur kan de notaris zijn, maar ook een andere door de overledene daartoe aangewezen persoon.

Wat veel executeurs niet weten is, dat bij de daadwerkelijke overdracht bij de notaris óók de erfgenamen zelf daaraan moeten meewerken en dus de akte mede moeten ondertekenen. Tenzij het huis moest worden verkocht om de stukken van de nalatenschap te kunnen betalen.

Dat laatste is vaak niet het geval, of het is niet gemakkelijk aan te tonen door de executeur. Houdt dus bij de verkoop van de woning heel goed contact met de erfgenamen en meldt hen dat ze – in veruit de meeste gevallen – moeten meewerken aan de overdracht.